Välkomna!

Nu har den skandinaviska PFI-sidan fått en välbehövig ansiktlyftning. Om det är något du saknar: hör av dig. Om du hittar ett fel någinstans: hör av dig då med.

Här på bloggen kommer det nyheter om vad som händer, nya, flyttade eller avsomnade pubmoots, saker på gång ute i en hedniska världen, osv. Håll koll på oss, för här hoppas jag att det kommer att hända saker.

3 thoughts on “Välkomna!

 1. Gratulerar till en ny fin sida för PF, som jag gärna bloggar om. För egen del undrar jag dock varför ni använder beteckningen Forn Sed på Asatro eller Nordisk Hedendom.
  Inte alla hedningar, varesig här, i Skandinavien eller Världen i övrigt gillar denna beteckning, som faktamässigt har ett mycket svagt underlag. Man kan se på det Isländska Asatrufelagit, till exempel,som nyligen firade 40-års jubileum, eller de två största organisationerna i Danmark, som växelvis använder alla tre beteckningarna.

  Asatro är ändå det mest spridda uttrycket, och den term som tydligast markerar, att det är en organiserad tro det är fråga om, och visst inte bara en tom och ihålig sed som fanns i forntiden, men som inte gäller idag. Den stora allmänheten känner heller inte till begreppet, och därför är det bättre att säga Asatro – det vet alla svenskar ungefär vad det är, för något om saken har de i alla fall fått lära sig i skolan, även om kanske inte alla detaljer var rätt.

  En sak som jag alltid tyckt vara bra med PF är dess uttalade målsättning att vara “anti-defamation” eller mot anklagelser, svartmålning och fördomar av olika slag, inte bara utifrån övriga samhällets perspektiv, utan också inifrån de hedniska organisationerna, vars stadgar, göranden och låtanden ibland inte alltid är så demokratiska, eller vänliga.

  De hedna pubmooten i Uppsala, samt Stockholm, ursprungligen organiserade av Sara & Magnus från PF, känner ni väl också till…

  Har själv varit en trogen gäst i tio år, minst.

  Tackar för ordet…

 2. Pingback: Fler Sajter och Mer Polemik ! Konst, Kultur och Kritik !! | Hedniska Tankar

 3. Jo, beteckningarna på t.ex. Asatro/Forn Sed är nog öppen för debatt (inte för att jag har någon super-insikt i denna inriktnings interna debatter…): jag har faktiskt bara behållt den text som fanns sedan länge Jag har dock uppdaterat titeln på avsnittet för att avspegla att det rör sig om Asatro.