Första skogsmootet – Uppsala

Just nu förbereder jag en halvmåneritual där syftet är att balansera sig. Imbolc har precis passerat och skogsmootens första träff drar igång.

Idén med skogsmoot kläcktes efter förra ritualen vi gjorde med uppsalagänget, när vi gick hem för att få upp värmen i kroppen. Så spirar då idén och bär frukt, redan i februari!

Jag kommer leda ritualen men alla som dyker upp kommer få hjälpa till, ingen ska gå lottlös om hen inte vill.

Jag blir alltid lite nervös, sådär bra-nervös som man kan bli när det gäller att prestera när andra ser på och deltar. Kommer jag få med mig all packning? Har jag packat allt vi behöver? Ljus, ja. Rökelse, ja. Mina andra verktyg, ja. Allt verkar vara i sin ordning. Skönt, ritualen är planerad och nu ska den bara sättas i verket. Det ska bli spännande att genomföra första Skogsmootet i Uppsala. Jag hoppas på att det kommer bli ett återkommande evenemang för Uppsalas hedningar.

Peter Silver – Uppsala