Vandaliseringen av Påvestenen i Uppsala

Vi har blivit medvetna om att Påvestenen i Uppsala vandaliserades i helgen.

Vi har precis kontaktat UNT med detta uttalande:

PFI och PF Sverige ställer sig absolut inte bakom sådant beteende, utan vi tycker det är bedrövligt. Det är aldrig okej att trakassera andras religion på det sättet, och vårt mål är att hedningar ska bli mer accepterade, så vi vill verkligen inte att någon hedning ska associeras med sådan vandalism. 
 
Vi respekterar andra religioner och finner skönhet i dessa också, även om vi inte tillhör samma grupp. Det viktiga är människors spirituella känsla och sökande, och den kan man finna på mer än ett ställe. 
 
Sådana här handlingar fördöms inom PFI.
Det här är precis den sortens handling och beteende som gör att dispyter uppstår mellan olika trossystem. Om man vill bli respekterad så måste man respektera andra, man kan inte uppföra sig på det här sättet.