Städdag i Oxie

Söndagen den 30/3 samlades en brokig skara av häxor, wiccaner och druider – samt även en agnostiker – för att ta uti med nerskräpningen av Hanehögaparken i Oxie. Beväpnade med sopsäckar donerade av PEAB, Malmö Stads välsignelse samt gott humör och en och annan kratta gick den hedniska skaran igång med att städa.
Och nog hittade vi skräp, alltid! Koabacken, som ligger mitt i parken, är fenomenal på att gömma en massa skrot; det som har legat i några månader blir övervuxet och försvinner. På håll såg backen ganska ren ut, men när vi väl gick igång hittade vi flaskor, burkar, bildelar, bollar och till och med grällt färgade fjädrar från en vän till undertecknad, som till nyår hade ifört sig, tja, fjädrar och inte mycket annat (temat var karneval i Rio).

De buskar som låg längst in och innehöll mest skräp var naturligtvis taggbuskar, som inte verkade särskilt vänliga vid första anblick, men som sedan visade sig vara svåra, ja nästan omöjliga, att lämna igen. Vid flera tillfällen fick en covensyster bända loss mig likt en get som fastnat i ett stängsel, och det tog inte lång tid förrän jag fick chans att återgälda tjänsten.

Runt fyra timmar senare hade vi alla varsin hyfsat välfylld säck och hade gjort oss förtjänta av en måltid, så vi tog plats i solen och festade loss på foccacia, melon, ost och en massa andra godsaker, nöjda med vår välgärning. I bakgrunden nästan glänste parken i all sin renhet.

Stort tack till PEAB, Malmö Stad och, mest av allt, alla ni som var med på dagen! Vi fick alla blodad tand av städdagen och funderar på att ta oss an ett större projekt så småningom, kanske inne i staden.

Varma vårhälsningar,
Sommarek

(P.S: Arrangemanget hamnade minsann i Lokaltidningen också! http://malmo.lokaltidningen.se/hedningar-ska-stada-hanehogaparken-i-oxie-/20140326/artikler/703269772)